Genoeg redenen om te reizen

Travel is the only thing you buy that makes you richer

En zo is het maar net. Ik spaar mijn geld graag om meer van de wereld te zien dan mijn eigen woonomgeving. Het hoeven niet altijd lange en verre reizen te zijn, maar omdat ik de laatste jaren een aantal weken achter elkaar vrij kon maken, heb ik het er ook meteen maar van genomen. Zo heb ik al mooie plekken van de aarde mogen zien en is mijn hardnekkige reislust nog niet gestild. Dit jaar staat er dan ook weer een mooie reis op het programma: Midden- & Zuid-Amerika. Daarover later meer.

Voor mij zijn er genoeg redenen om elk jaar tijd te maken voor een mooie reis. Hieronder deel ik ze met je en wie weet word je ook wel aangestoken met het reisvirus als je dat nog niet hebt. Waarom zou je ook op reis moeten gaan?

  • Het gevoel van vrijheid; doen waar je zelf zin in hebt
  • Leven van dag tot dag; je hoeft geen planning te maken, ‘go with the flow’.
  • Leren kennen van andere culturen, gerechten en mensen (lokale bevolking en andere reizigers)
  • Het opdoen van nieuwe ervaringen
  • Leren genieten van de kleine dingen (zonsop- en -ondergang, vuurvliegjes, drinken uit een ijskoude kokosnoot op een verlaten strand, etc.)
  • Minder gehaast leren leven
  • Leren dat je je overal thuis kunt voelen; als je tevreden bent met jezelf, kan je overal een fijn ‘thuis’ creëren

En zo kan ik nog even doorgaan. Kortom, genoeg redenen om de stoute schoenen aan de trekken en dat ticket vandaag nog te boeken voor een nieuwe avontuur! Ik weet zeker dat je er geen spijt van zal krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *